Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Σπάτων-Αρτέμιδος» - Ομιλία της προέδρου


Ομιλία Προέδρου Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Σπάτων-Αρτέμιδος κας Ραφτοπούλου
«Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες καλησπέρα
Να σας ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου όλους σας θερμά που μας τιμάτε
με την παρουσία σας. 
Θέλω να σας πω πως όταν αποφασίσαμε να κάνουμε τον χορό μας ήμασταν πολύ αισιόδοξοι για την επιτυχία του, σίγουρα όμως κανείς μας δεν περίμενε πως δύο εβδομάδες πριν θα σταματάγαμε να πουλάμε προσκλήσεις γιατί ξεπεράσαμε το επιτρεπτό όριο. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ανταπόκριση σας γιατί με αυτόν τον τρόπο δείχνεται την αναγνώριση σας στο έργο μας και μας δίνεται δύναμη να συνεχίζουμε.
Με την ευκαιρία που μου δίνεται θεωρώ χρέος μου να εκφράσω μερικές σκέψεις που είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς έχετε κάνει πριν από εμένα.
Λένε ότι η αδυναμία να διαχειριστεί κανείς ένα πρόβλημα είναι πολύ χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα. Επίσης λένε ότι η απουσία σχεδίου δράσης, είναι πολύ χειρότερη από ένα κακό σχέδιο. Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνεστε, ότι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες δεκαετίες οι γειτονιές μας κι η πόλη μας, και αναφέρομαι κυρίως στο παρελθόν, είναι η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου κι η δέσμευση για την υλοποίησή του.
Γι αυτό και στον Δήμο μας ειδικά στην Αρτέμιδα δραστηριοποιούνται τόσο έντονα οι σύλλογοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι κάτοικοί βλέποντας τα καθημερινά τους προβλήματα να μην βρίσκουν λύση πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, οργάνωσαν τις γειτονιές τους ίδρυσαν συλλόγους που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνται με τον ίδιο ζήλο. Εμένα προσωπικά και όλων όσων εμπλέκονται σε συλλόγους ή είναι δίπλα τους δεν τους ταιριάζει ο ρόλος του θύματος. Έχουμε πειστεί όλοι πως το μέλλον μας πέφτει στους δικούς μας ώμους. Όπως ήδη ακούσατε η Ομοσπονδία μας αποτελείται από 20 συλλόγους και συνολικά αριθμεί πάνω από 5.000 δραστήρια μέλη, ευαισθητοποιημένα και ενεργά που δεν αφήνουνε τα πράγματα στη τύχη τους. Έχουμε κατανοήσει ότι οι λύσεις βρίσκονται στα δικά μας χέρια. Συνεργαζόμαστε βεβαίως με την Δημοτική αρχή και θα συνεργαζόμαστε με κάθε Δημοτική αρχή στο μέλλον.
Τους τελευταίους μήνες κάποιοι επιχείρησαν να χτυπήσουν την Ομοσπονδία μικρόψυχα και πισώπλατα. Με συκοφαντίες, δόλιες πρακτικές και κατευθυνόμενα εξωτερικά χτυπήματα πίστεψαν ότι μπορούν να ανακόψουν τη δυναμική μας δράση, όχι μόνο δεν τα κατάφεραν αλλά απεναντίας μας έκαναν πιο δυνατούς με την προσέλευση και εγγραφή νέων συλλόγων. Στόχος τους ήταν δήθεν, η νομιμότητα της ομοσπονδίας μας αλλά στην πραγματικότητα δεν μας θέλουν δραστήριους κι ενεργούς γιατί η δική μας σκληρή δουλειά ξεσκεπάζει τη δική τους ανεπάρκεια. Είναι προφανές ότι επιχειρούν, ευτυχώς χωρίς επιτυχία, να κάμψουν την αγωνιστική μας διάθεση.
Να σας πω τώρα δύο λόγια για το έργο της Ομοσπονδίας.
Εκτός από τα μικρά καθημερινά προβλήματα με τα οποία έχουμε καταπιαστεί έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση και έντονους αγώνες για τα εξής προβλήματα:
-Αγωνιστήκαμε για να μην γίνει το σχεδιαζόμενο Φαραωνικό Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) των 11 δήμων στην πόλη μας, στο Πλατύ Χωράφι
-Αγωνιζόμαστε ώστε η λύση του αποχετευτικού μας προβλήματος να είναι η σύνδεση μας με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας πιέζοντας με έγγραφα και παραστάσεις προς κάθε αρμόδιο φορέα. Η λύση της Ψυτάλλειας είναι η πιο βιώσιμη λύση και η μόνη που εξασφαλίζει πως δεν θα εκβάλει αγωγός λυμάτων στην θάλασσας μας.
-Αγωνιστήκαμε για την καλύτερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σπάτων οργανώνοντας μια πολύ επιτυχημένη Ημερίδα και κάνοντας επαφές πολλάκις με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου. Παίξαμε καθοριστικό ρόλο τελικά στην επάνδρωση και στην 24ωρη λειτουργία του ΚΥΣ.
-Τα τελευταία χρόνια έχουμε ασχοληθεί πάρα πολύ έντονα με το θέμα των δασικών ιδιοκτησιακών. Όπως σας έχουμε ήδη πει έχουμε καταγράψει σε χάρτη όλες τις δασικές ιδιοκτησίες στην Αρτέμιδα και μεγάλο μέρος των Σπάτων οι οποίες ανέρχονται περίπου στις 3700. Μετά από παρότρυνση μας, ανέθεσε ο Δήμος σε μελετητή την οριοθέτηση των οικισμών. Εμείς παραδώσαμε τους φακέλους με πλήρη στοιχεία για κάθε οικισμό καθώς και την οριοθέτηση τους σε ηλεκτρονική μορφή. Σήμερα έχουν εγκριθεί οι οικισμοί και έχει αναρτηθεί η οριοθέτηση τους στο δημαρχείο. Ετσι λοιπόν είναι σε πολύ καλό δρόμο η επίλυση του δασικού ιδιοκτησιακού ζητήματος.
-Αγωνιζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων που προκαλεί η λειτουργία του αεροδρομίου στην πόλη μας.
Η πολιτιστική ομάδα της Ομοσπονδίας η οποία έχει εμπλουτιστεί και από κατοίκους της περιοχής μας οργάνωσε με επιτυχία πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως αυτές για τον Διονύσιο Σολωμό, τον Καζαντζάκη, τον Καβάφη και το Δημοτικό Τραγούδι και τα Βραυρώνεια επί τρία συνεχή έτη. Θεωρώντας πως πλέον έγινε θεσμός να οργανώνει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία υπό την αιγίδα του Δήμου τις εκδηλώσεις των Βραυρωνίων, εφέτος από πολύ νωρίς από τον Νοέμβριο μήνα ήδη άρχισαν οι προετοιμασίες των εκδηλώσεων.
Πρέπει ξεχωριστά να αναφέρω πως στην πολιτιστική ομάδα της Ομοσπονδίας λειτουργεί χορευτικό τμήμα με την διακριτική ονομασία «ΩΘΩ ΠΑΤΩ» και χοροδιδάσκαλο την κα Θεοδώρα Χρυσαφογεώργου το οποίο θα απολαύσετε εντός ολίγου. Εντός των επόμενων μηνών ευελπιστούμε πως θα λειτουργήσει και θεατρική ομάδα και χορωδία μικρών και μεγάλων. Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες μπορείτε όλοι να συμμετάσχετε.
Αγαπητοί φίλοι οποιαδήποτε επιτυχία της Ομοσπονδίας οφείλεται στην δική σας συμπαράσταση γι αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να συμμετέχουμε, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Έχει περάσει πια ο καιρός που όντας ξαπλωμένοι αναπαυτικά στους μαλακούς καναπέδες μας περιμέναμε από άλλους να λύσουνε τα προβλήματα μας, εξάλλου γι αυτό έφτασε η πατρίδα μας σε αυτήν την κρίση που βιώνουμε, από την μη συμμετοχή και αδιαφορία μας. Η εύκολη ζωή είναι μια πλάνη ένα μεγάλο ψέμα. Αν θέλουμε να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή και το μέλλον φωτεινό πρέπει τώρα, σήμερα, εδώ, να απαρνηθούμε τη βολή και την ατομικότητά μας και να πάρουμε τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης και της ομαδικής προσπάθειας. Αυτόν τον ρόλο παίζει η Ομοσπονδία. Κι η Ομοσπονδία θα είναι πάντα μπροστάρης.
Σας ευχαριστώ»
anatakti.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου