Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Συμβόλαιο θανάτου 300.000 ευρώ





Για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, «υπογεγραμμένο» από το εξωτερικό, κάνει λόγο η αστυνομία της Αλβανίας όσον αφορά τη δολοφονία του γνωστού επιχειρηματία Αρτάν Σάντο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβόλαιο δολοφονίας του επιχειρηματία «υπογράφτηκε» για 300.000 ευρώ και αφορούσε σε υπόθεση «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» που φέρεται να έκανε ο Σάντο μέσω του τραπεζικού του ιδρύματος. «Τον σκότωσαν έξω από την τράπεζα συμβολικά, για να στείλουν μήνυμα στους συνεργάτες του» επισημαίνουν χαρακτηριστικά. 


Σύμφωνα με τις αλβανικές Αρχές, οι δράστες της δολοφονίας παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία αρκετές μέρες και γνώριζαν κάθε κίνησή του. Την ημέρα του φόνου, οι δράστες που επέβαιναν σε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού, βρίσκονταν από νωρίς έξω από το σπίτι του θύματος και περίμεναν να πάει στο γραφείο του στην τράπεζα, που βρίσκεται πλησίον του διατηρητέου σπιτιού του πρώην ηγέτη της Αλβανίας, Ενβέρ Χότζα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, η μηχανή ακολουθούσε από πολύ κοντινή απόσταση το αυτοκίνητο του θύματος μάρκας Mercedes, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Μόλις ο επιχειρηματίας έφτασε στην τράπεζα, η μηχανή τον προσπέρασε και σταμάτησε λίγα μέτρα
 μπροστά του. Εκεί, ο συνεπιβάτης έβγαλε το όπλο του και σε διάστημα 20 δευτερολέπτων πυροβόλησε τον επιχειρηματία έξι φορές. Εν συνεχεία οι δράστες εξαφανίστηκαν από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα και περιφέρονταν στα περίχωρα των Τιράνων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τους πυροβολισμούς, αστυνομικός που φυλάσσει το σπίτι του Χότζα, ακολούθησε τους δράστες με τη μηχανή του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τους ακινητοποιήσει καθώς η μοτοσικλέτα του, για άγνωστο λόγο, παρουσίασε βλάβη. 

Όλη η διαδρομή, από την ώρα που ο Σάντο αποχώρησε από το σπίτι του μέχρι την στιγμή της δολοφονίας έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και βρίσκονται στα χέρια των αρχών. 

Οι έρευνες συνεχίζονται από την αστυνομία, ενώ την ίδια στιγμή, όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας έχουν καταδικάσει τη δολοφονία και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. 

Οι δύο συλληφθέντες 





Οι φωτογραφίες από τις κάμερες ασφάλειας 


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου