Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Αρτέμιδα: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

leoforeia-apergies-570
Οι πρώτες αντιδράσεις για τα σχέδια του Υπουργείου μεταφορών για τις συγκοινωνίες έρχονται από την Αρτέμιδα. Το Mourmoura.gr βάζει το θέμα σε απόλυτη προτεραιότητα και πρωτοστατεί στην προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας
Η πρόθεση του Υπουργείου Συγκοινωνιών, να καταργήσει τα δρομολόγια των Αστικών συγκοινωνιών στην Αρτέμιδα και να αντικατασταθούν από δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, γίνεται πρώτο θέμα πλέον για το Mourmoura.gr καθώς πρωτίστως τα γραφεία μας βρίσκονται στην Αρτέμιδα, όποτε είναι μείζον θέμα για εμάς, η προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.

Έτσι, το θέμα θα αναδεχθεί πλήρως, ενώ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία. Ως εκ τούτου, μετά από προσωπική παρέμβαση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας μας κ. Πολυχρόνη Κώστα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα από κοινού συνάντηση στο Δημαρχιακό μέγαρο Σπάτων – Αρτέμιδος, με το νυν Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος, αλλά και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από Σεπτέμβριο, ώστε να υπάρξει πλήρη ενημέρωση για το θέμα, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμαρχο, για τη διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας. Στη σύσκεψη θα τεθεί επί τάπητος το θέμα τις τιμής του εισιτηρίου και της συχνότητας των δρομολογίων, αλλά και το κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα να διατηρηθεί η Αστική συγκοινωνία στην Αρτέμιδα.
Σε δεύτερο βαθμό, θα ενημερωθούν όλοι οι πολιτιστικοί φορείς Σπάτων – Αρτέμιδος καθώς και οι εξωραϊστικοί σύλλογοι της περιοχής, ώστε να υπάρξει σχεδιασμός δράσεων, σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης, έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για το θέμα, των μαθητών των τοπικών σχολείων που διατέλεσαν Πρόεδροι 15 μελούς στα σχολεία της περιοχής, ώστε να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες με τη συμμετοχή της νεολαίας, καθώς το θέμα των μετακινήσεων, τους αφορά άμεσα.
Επιπλέον θα ενημερωθούν όλες οι τοπικές εφημερίδες της Ανατολικής Αττικής και της περιοχής, ώστε το θέμα να αναδεχθεί σε όλη του την έκταση. Με τη βοήθεια του Δημάρχου της περιοχής και της συμμετοχής του Mourmoura.gr και του ιδίου του κ. Πολυχρόνη Κώστα, θα αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για τη διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας. Όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη του θέματος, θα μπορείτε να τις βλέπετε μέσα από το Mourmoura.gr το οποίο και πρωτοστατεί σε αυτή την υπόθεση, που αφορά την τοπική κοινότητα της Αρτέμιδος.
http://mourmoura.gr/

12 σχόλια:

  1. apo tin mia einai kalo giati tha stamatisei na erxetai to kalokairi oli i pleba tis athinas stin loutsa kai apo tin alli einai polu kako dioti iparxoun anthrwpoi pou pigainoun kathimerina stis douleies tous me tin astiki siginonia kai tha tous stoixisei pio akriva i metafora me to ktel dioti an xreiastei na paroun kai alloo meso ektos tou leoforeiou to eisitirio tou 1,4 euro twn astikwn siginoniwn arkei enw me to ktel tha dinoun tosa mono gia ti metafora tous me auto kai ola ta alla tha einai epipleon timi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το κάνουν, να τους το κάψουμε το μαγαζάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω είναι καθήκον του δήμου η δημιουργία μιας τοπικής συγκοινωνίας μεταξύ Σπατών και Αρτέμιδας είναι περιοχές του ίδιου δήμου και επιβάλλεται η εύκολη μετακίνηση απο το ένα μέρος στο άλλο αφού γίνει αυτό ασφαλώς και να καταργηθεί η αστική συγκοινωνία ως την Αρτέμιδα που υποβαθμίζει σημαντικά την πόλη. Με την συγκεκριμένη τοπική συγκοινωνία θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν όλοι οι εργαζόμενοι τις πρωινές ώρες ας γίνουν έστω κάποια λίγα δρομολόγια συγκεκριμένες ώρες, μετά τα Σπάτα λόγω αεροδρομίου υπάρχουν συγκοινωνίες για να πάνε όπου θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλα παιδια πανε σχολειο αγια παρασκευη και καποια κορωπι. πως θα πηγαινουνε; γαμιωντας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως πάνε τα παιδιά στην Νέα Μάκρη, στο Πόρτο Ράφτη, στον Ωρωπό και αλλού που δεν έχει πάει ποτέ αστική συγκοινωνία με το ΚΤΕΛ.
      Ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εξυπηρετήσει μέχρι τα Σπάτα μετά τα Σπάτα δεν υπάρχει πρόβλημα αυτό είναι το σωστό όχι οτι έχω καμιά όρεξη να υποστηρίξω αποφάσεις της κυβέρνησης φτού κακά.

      Διαγραφή
  5. file mou pou les "apo tin mia einai kalo giati tha stamatisei na erxetai to kalokairi oli i pleba tis athinas" Na se enimeroso oti pola katastimata zoun apo afto. Kalo einai na mis skeftomate tin parti mas. Apo tin ali plevra den nomizo oti tha ginei afto giati ta kalokairia olla ta leoforia einai gemata apo kai pros tin loutsa. o oasa tha xasei pola xrimata ama to kanei afto. kai se kamia periptosi den prepei na ginei afto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστός ο 8:14 μ.μ.οικονομικά δεν συμφέρει με τίποτα αυτό ούτε τον δήμο αλλά ούτε και το κράτος αν υποβαθμίζεται πολύ η ζωή της πόλης είναι άλλο θέμα κάθε πράγμα έχει τα υπέρ και τα κατά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγά την πελατεία μόνο στα Ριβιερομάγαζα προσφέρουν επιπλέον κέρδη απο τα τεράστια που έχουν ήδη, χολέρα είναι η αστική συγκοινωνία στην Λούτσα έπρεπε να είχε καταργηθεί απο προχθές όχι απο αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο οασα δεν χανει δεν κοβει κανεις εισητηριο χασουρα ειναι το δρομολογια και πολλα χιλιομετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για μένα θα έπρεπε να καταργηθεί η διάφορα τιμής της διαδρομής προς το αεροδρόμιο και τα δρομολόγια να είναι ενιαία ώστε οι κάτοικοι Κορωπίου να μην περιμένουν περισσότερο από αυτούς της δούκισσής Πλακεντίας. Με αυτόν τον τρόπο τα λεωφορεία της Λούτσας θα είχαν αφετηρία το αεροδρόμιο και η διαδρομή θα ήταν πολύ σύντομη, ακόμα και με τις υπάρχουσες συνθήκες συμφέρει να μεταφερθεί η αφετηρία στο αεροδρόμιο καθόσον θα μπορούν οι επιβάτες να επιβιβάζονται στο χ95.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ. ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΑ ΣΠΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή