Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Αστικό ή ΚΤΕΛ στην Αρτέμιδα και τα Σπάτα;


Προκειμένου να μην επιβαρύνεται το κέντρο από την κυκλοφορία των ΜΜΜ και την είσοδο των υπεραστικών λεωφορείων σε αυτό, η μελέτη  του υπουργείου Υποδομών δίνει τις βασικές αρχές που πρέπει να υλοποιηθούν από τον ΟΑΣΑ αλλά και από την νέα Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών (ΡΑΕΜ) που συστήθηκε σε σώμα ώστε να μπει τάξη στο κέντρο της Αθήνας.


Παράλληλα, υπάρχει και η πρόθεση ένταξης των ΚΤΕΛ Αττικής στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, τα οποία θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση ΚΤΕΛ και ΟΑΣΑ θα πρέπει να «μοιραστούν» και την κρατική επιδότηση.
Στόχος είναι η συνεργασία των δύο μέσων ώστε τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ να πάψουν να εκτελούν μακρινά δρομολόγια όπως π.χ. στην Αρτέμιδα και να περιοριστούν στο στενότερο δίκτυο της Αθήνας. Από την πλευρά τους τα ΚΤΕΛ θα εκτελούν όλες τις μακρινές διαδρομές και θα πάψουν να εισέρχονται στο κέντρο της πόλης χρησιμοποιώντας σταθμούς μετεπιβίβασης του μετρό με βασικό αυτό της Δουκίσσης Πλακεντίας.
Όλοι μας αναρωτηθήκαμε πόσο θα ακριβύνει το εισιτήριο και σκεφτήκαμε ότι έμμεσα μας επιβάλλεται άλλο ένα μέτρο που θα μειώσει ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας. 
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ο νέος Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, επικοινώνησε με στελέχη του υπουργείου Υποδομών και με μέλη του Δ.Σ του ΚΤΕΛ Αττικής, όπου τόνισε ότι δεν θα πρέπει να σκέφτονται αύξηση του εισιτηρίου και οποιασδήποτε μορφής πρόσθετη επιβάρυνση για τους δημότες. Έλαβε ως δέσμευση ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει ενιαίο εισιτήριο για ΚΤΕΛ-Μετρό, το οποίο θα κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά, δηλαδή 1,40€.

5 σχόλια:

  1. Τώρα κοιμώμαστε ήσυχοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας εξασφαλισει το εισιτήριο στο 1,40 για τους δημότες και μετά ας μπει ΚΤΕΛ .... μια χαρά θα είναι !!!! ρατσιστικό;;;; καθόλου !!!! απλώς θα μοιραστεί όλος αυτός ο κόσμος που μαζεύεται τα ΣΚ στην Αρτέμιδα και σε άλλες γειτονικές περιοχές, από Μαραθώνα μέχρι Πόρτο Ράφτη και Λαύριο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοτική συγκοινωνία δωρεάν μέχρι τα Σπάτα απλά τα πράγματα μετά τα Σπάτα υπάρχει αστική συγκοινωνία λόγω αεροδρομίου ο νέος δήμαρχος ας κανονίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ισχυεί η κάρτα απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ για Αρτέμιδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα πολλυ εξυπνο παλι αυτο....το υπουργειο ας κοιταξει τα λεωφορεια του μενιδιου που ειναι μες στους ναρκωμανεις και μετα να αποφασιζει αυτες της βλακειες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή