Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Σχολικό Συγκρότημα του 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Αρτέμιδος - Άμεση ανάγκη Φύλαξης



1ο & 5ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδας 
Πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Σχολικό Συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 1ο και 5ο Δημοτικά σχολεία. Η Διευθύντρια, κα Στουρνάρα παρουσίασε την ανάγκη για φύλαξη
του συγκεκριμένου συγκροτήματος με το έγγραφο που κατέθεσε στην 17η Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος, όπως αναγράφεται και στα σχετικά πρακτικά (σελ.17,18).
«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 5ου δημοτικών σχολείων Αρτέμιδος, που όπως γνωρίζετε έχει την έδρα του σε κεντρικό σημείο της πόλης μας και
αποτελεί πόλο έλξης διάφορων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων και δράσεων σε ώρες μη λειτουργίας του σχολικού ωραρίου, θεωρούμε πως χρήζει άμεσης ανάγκης παρουσίας φύλακα, όπως έχει επισημανθεί και σε σχολικά συμβούλια. Επισημαίνουμε πως με έγγραφό μας, με αριθμό πρωτοκόλλου 220/11-9-2012 προς το Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος έχουμε ζητήσει την ενίσχυση της περιπολίας έξω από το χώρο του σχολείου κατά τις βραδινές και απογευματινές ώρες λόγω βανδαλισμών, ενώ έχουν καταγραφεί από το αρμόδιο τμήμα συμβάντα από μαρτυρίες.

Στις 14 Μαΐου του 2012 έγινε από εμάς αναφορά διάρρηξης με απώλειες την ηχητική εγκατάσταση του σχολείου, laptops, κατεψυγμένα προϊόντα του κυλικείου, συνακόλουθη με βανδαλισμό των γραφείων δασκάλων και διεύθυνσης του χώρου του κυλικείου και της αποθήκης του σχολείου στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και ταυτόχρονα κατατέθηκε μήνυση.

Επιπρόσθετα, αναφέρουμε πως το κόστος επισκευών και συντήρησης από ζημιές και βανδαλισμούς που προκαλούνται από εξωσχολικούς κατά τη διάρκεια των απογευματινών και βραδινών ωρών είναι πιθανότατα πολλαπλάσιο από τον προϋπολογισμό διάθεσης φύλακα.

Τέλος και σημαντικότερο, η παρουσία παιδιών που εισέρχονται στον αφύλακτο χώρο του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες για παιχνίδι σκαρφαλώνοντας από τα κάγκελα του σχολείου, λόγω έλλειψης δημοτικών χώρων για αθλοπαιδιές από τη μία και υπεύθυνο από το Δήμο ώστε να ανοίγει το σχολείο για απογευματινές δράσεις από την άλλη, εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική και όχι μόνο ακεραιότητα των παιδιών, καθώς στο χώρο εισέρχονται και ενήλικες με παραβατική διάθεση.

Υπήρξα μάρτυρας απογευματινής συμπλοκής, συμβάν το οποίο κατέθεσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος στις 30-8-2012, μεταξύ ομάδας εφήβων, μελών ακροδεξιάς οργάνωσης που έχει την έδρα της λίγα μέτρα από το σχολείο, με αλλοδαπό γονέα μαθητή του σχολείου.

Υπογραμμίζοντας την άριστη μέχρι τώρα συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, πρώην και νυν και τη σημαντική συμβολή της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας στην αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος, παρακαλούμε για την από μέρους σας μέριμνα στην προώθηση του αιτήματός, μας μιας και αποτελεί, πιστεύουμε, κοινό στόχο η περαιτέρω αναβάθμιση και αντιγκετοποίηση της ευρύτερης περιοχής αναφοράς του σχολείου». Νομίζω ότι το σχολικό συγκρότημα το γνωρίζουμε όλοι. Είναι σε ένα χώρο υπό αναβάθμιση που του οφείλουμε πολλά. Δίπλα έχει το πάρκο και πρέπει να υπάρξει ένα σχετικό ενδιαφέρον. Βέβαια, έρχομαι εδώ ως Διευθύντρια του σχολείου και θα μου πει κάποιος ότι σε όλα τα σχολεία χρειάζονται φύλακες. Όμως, θεωρώ ότι το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 5ου δημοτικών σχολείων που είναι κεντρικότατο και σε μία περιοχή αρκετά υποβαθμισμένη, χρήζει άμεσης τακτοποίησης του θέματος αυτού.


πηγή: anatakti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου