Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΑΡΧΕ... Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ!!! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


     Προκλητική και απαράδεκτη ηθικά και πολιτικά, είναι η υπ΄αριθ. 38/29-1-2015 απόφαση του Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Μάρκου Δημήτρη με θέμα: «Μετακίνηση Προϊσταμένων επιπέδου Τμήματος».
   Είναι ξεκάθαρο και αποδεικνύεται περίτρανα ότι η νέα αυταρχική απόφαση Δημάρχου με διάφορες αλχημείες, διαχωρίζοντας αδικαιολόγητα τους εργαζόμενους, έχει ως στόχο την συγκάλυψη, τακτοποίηση - βόλεμα «ημετέρων» και «φιλικά προσκείμενων», εις βάρος άλλων υπαλλήλων, αλλά και την απαξίωση, περιθωριοποίηση, δίωξη και εξόντωση «ενοχλητικών» εργαζομένων που είχαν το «θράσος» να τηρήσουν την Νομοθεσία με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των υπηρεσιών του,ξεκάθαρα αντίθετοι σε επιλογές και εντολές που οδηγούν σε άλλες κατευθύνσεις.
     Τέτοια «στοχευμένη» και τιμωρητική μετακίνηση είναι και του Προϊσταμένου του Τμήματος Προϋπολογισμού και Λογιστηρίου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών ο οποίος μετακινείται στη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου, Κοιμητηρίων και Παιδικών Χαρών της Δ/νσης Περιβάλλοντος!!! Ενός εμπειρότατου, ευσυνείδητου και ικανότατου υπαλλήλου που έχει ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Οικονομική Υπηρεσία, να φέρουν την προηγούμενη τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου, σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο.
  Στοχευμένη και σχεδιασμένη φαίνεται επίσης πως είναι και η σταδιακή αποδυνάμωση και αποστελέχωση των Διοικητικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος με σκοπό το οριστικό «λουκέτο». Η συνεχής μετακίνηση υπαλλήλων, που αντιμετωπίζονται ως«παιδιά ενός κατώτερου Θεού», στο κεντρικό Δημαρχείο Σπάτων χωρίς την απαιτούμενη αντικατάστασή τους, δεν δημιουργεί μόνο προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολλαπλάσιων Δημοτών της Πόλης της Αρτέμιδος, αναγκάζοντάς τους να μετακινούνται τουλάχιστον είκοσι (20) χιλιόμετρα για μια απλή υπόθεσή τους.
     Η συμπεριφορά του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου προς τους εργαζόμενους και τις Υπηρεσίες, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία του.
     Έχοντας ζήσει καταστάσεις για το τι συμβαίνει σε κάθε αλλαγή Δημοτικής Αρχής, ένα από τα θέματα που θέσαμε και τονίσαμε σαν Διοικητικό Συμβούλιο στη νέα Διοίκηση, ήταν ότι οποιαδήποτε αλλαγή - μεταφορά σε άλλη θέση εργαζόμενου, πρέπει να βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες της καλύτερης λειτουργίας του Δήμου, να προέρχεται μέσα από ουσιαστική συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και να καλύπτει τουλάχιστον τις τυπικές προϋποθέσεις.
     Παρά τις επισημάνσεις μας, δυστυχώς στο Δήμο μας κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αντίθετα διαφαίνεται ένα κλίμα εκδίκησης, υποβάθμισης και περιθωριοποίησης μερίδας εργαζομένων, με αιτίες που πηγάζουν από προσωπικές, τοπικιστικές και πολιτικές προτιμήσεις.
   Φαίνεται πως υπάρχουν βαθύτεροι σχεδιασμοί από κάποιους, για αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή στοχοποίησαν το Σωματείο μας. Δυστυχώς για αυτούς, εμείς δεν είμαστε «ήσυχοι» συνδικαλιστές και εργαζόμενοι. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αντιδρούμε, χωρίς να «βουλώνουμε» το στόμα μας και να τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας μας απέναντι σε οποιονδήποτε!

      Καλούμε τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την προκλητικά απαράδεκτη απόφασή του και να επανεξετάσει τις συγκεκριμένες μετακινήσεις που το μόνο που αποφέρουν είναι αναστάτωση και αποδιοργάνωση σημαντικών Υπηρεσιών του Δήμου.
     Τον καλούμε επίσης να διοικήσει τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος και όχι τον «Δήμο Σπάτων», να εφαρμόσει δίκαια και ίση αντιμετώπιση απέναντι στους εργαζόμενους αφήνοντας στην άκρη προτιμήσεις και συμπάθειες προερχόμενες ανάλογα από τον Τόπο καταγωγής ή τον πρώην χώρο εργασίας!!!
           
        
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                     Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας
                                                                                                         
           
                            Νίκος Κρέτσης                                 Πέτρος Σταρράς

5 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!.....αρκετά με τις συντεχνίες , βάλτους όλους να δουλέψουν,και τον Πρόεδρο ακόμα,αμαν πια μας εχουν τρελάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε κλείσε τ΄αφτιά σου στις σειρήνες και τάραξε τα λιμνάζοντα νερά τώρα που είναι νωρίς.!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έτσι πρέπει Δήμαρχε ,να μάθουν ότι εσύ κάνεις κουμάντο κ όχι το σωματείο,το καλό του τόπου είναι στα χέρια σου και εσύ θα δώσεις λόγο αύριο γ αυτό,ο πρόεδρος να πάει να δουλέψει κ αυτός όπως οι υπόλοιποι κ όχι να κάνει πολιτική ,δεν ρωτήθηκαν οι εργαζόμενοι αν τους εκφράζει ο κύριος αυτός.
    αλήθεια πόσες μέρες το μήνα εργάζεται ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ,και που;
    σιγά μην εργάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μ εφαγαν οι εργατοπατέρες,ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DEN KATALABATE O TOPOS KATAGWGHS TOY DHMARXOY EINAI SPATA LOYTSA ESEIS RE.......................DEN XERW PIO KARABI SAS EFERE KAI TO PAIZETE PATRIWTES ERGATOPATERES TOY KERATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή